Categories
Activitats TTT

Campanya #VullSerXofer

Si estàs buscant una professió dinàmica, a l’aire lliure, i amb perspectiva de futur #VullSerXofer

El sector del transport de mercaderies i la logística representa el 6,4% del PIB català i ocupa a 177.00 persones a Catalunya (5,2%). A Osona el sector representa el 3,8% del PIB de la comarca i concentra 2.096 llocs de treball, el 2,9% del total.

Tot i que és un sector estratègic en creixement, i que el transport per carretera constitueix l’element central de la cadena de subministrament, les empreses tenen moltes dificultats per trobar personal qualificat.

És per això que, en el marc del Programa Talent i Noves Oportunitats -TOP Osona, s’engega la campanya #VullSerXofer. Aquesta vol donar a conèixer la professió de xofer amb l’objectiu de despertar l’interès entre joves i persones desocupades per les vocacions relacionades amb el sector del transport de mercaderies i la logística.

Amb la  finalitat d’oferir una mirada propera del sector del transport de la comarca i mostrar les oportunitats reals de feina, i a la vegada promocionar i donar a conèixer els estudis específics que s’ofereixen al territori, s’ha elaborat un vídeo-reportatge que explica tres casos d’èxit de persones que van trobar una oportunitat laboral al sector i que expliquen la seva experiència treballant a empreses d’Osona.

El llançament de la campanya es realitzarà coincidint amb les Jornades d’Orientació Acadèmica Càpsula, adreçades a la joventut osonenca que cursa 4rt d’ESO per tal de donar eines per escollir el seu futur, on també hi tindrà l’Institut de Vic per explicar les formacions que imparteix en l’àmbit del transport i la logística.

L’Institut de Vic és l’únic centre de Catalunya on es pot estudiar un cicle formatiu de grau mitjà de conducció de vehicles de transport per carretera.

Tota la informació, el vídeo i els materials gràfics elaborats estan penjats la web https://toposona.cat/vullserxofer/  i es difondran a través de les xarxes socials dels agents implicats a la campanya.

Aquesta campanya ha estat impulsada per la Mancomunitat La Plana, Creacció i 23 ajuntament de la comarca, amb la col·laboració del grup d’empreses osonenques de transport i logística Translog i l’Institut de Vic , amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona dins del marc del Programa Treball, Talent i Tecnologia.