Categories
Activitats TTT

La formació a mida, una via per entrar al sector del metall

Tercera jornada d’Speed Dating entre empreses del sector del metall i participants a la Formació a mida de soldadura.

Creacció va organitzar el passat dilluns, 3 de juliol, la tercera jornada d’Speed Dating, en el marc del programa Talent i Noves oportunitats. La intenció, fomentar la inserció laboral al sector del metall de les persones participants al programa de formació a mida de soldadura, que va finalitzat el 30 de juny. 

L’Speed Dating és una tècnica de selecció professional on els reclutadors (empreses) i possibles candidats tenen una cita breu d’entre 3 i 5 minuts. L’objectiu d’aquest tipus de trobades és que el candidat sigui capaç de “vendre’s” en el temps estipulat per tal de generar sinergies amb el reclutador. D’aquesta manera, l’empresa coneix a diverses persones susceptibles de poder treballar a la seva organització. En aquesta sessió van participar-hi empreses del territori que tenen necessitats de personal amb aquest perfil laboral.

Aquesta formació de soldadura s’emmarca dins el recurs de la “Formació a mida per empreses” que es realitza en el marc del programa TOP, Talent i Noves Oportunitats que executa Creacció i la Mancomunitat la Plana. L’objectiu passa per respondre a les necessitats d’especialització que demanen les empreses osonenques del sector del metall en general i de perfils de soldadors en particular.

Les classes es van iniciar el 16 de març amb la participació de 12 alumnes. Tots ells han rebut una formació de 130 hores distribuïdes en formació tècnica, que inclou prevenció de riscos, processos de soldadura i interpretació de plànols; formació pràctica i el desenvolupament de competències transversals i digitals. També han efectuat visites a diverses empreses del sector, que podrien estar interessades en la seva contractació. 

Tot el que has de saber si vols ser soldador

Amb aquesta formació es dona per finalitzat el programa Talent i Noves Oportunitats que, amb una despesa de  380.000 euros, ha impactat més de 300 persones.