Categories
Activitats TTT

12 persones d’Osona sense experiència en l’àmbit tecnològic es transformen en desenvolupadors web per a empreses

Els 12 osonencs i osonenques que han participat a l’Osona Digital Academy F5 ja són desenvolupadors web després d’una formació intensiva de 850 hores, impartides durant 6 mesos.
El projecte va arrencar el passat mes de març amb el repte convertir professionals sense experiència laboral ni acadèmica en l’àmbit tecnològic, en professionals del desenvolupament web per incorporar-se al mercat laboral.

Osona Digital Academy F5, a diferencia de models formatius tradicionals, no requereix coneixements previs, els alumnes aprenen a través de projectes pràctics, individuals i col·laboratius, i en contacte constant amb empreses del sector.
Un cop finalitzada la formació, les 12 persones han iniciat, acompanyats per l’equip professional del projecte, un procés de cerca de feina activa.

Osona Digital Academy F5 és un projecte que s’emmarca en els objectius de dos grans macroprojectes: Talent i Noves oportunitats, en el qual participen 23 municipis d’Osona i està coordinat per Creacció i la Mancomunitat la Plana; i l’Osona Lab City, on l’Ajuntament de Vic hi desplega una operació orientada a generar nous recursos d’innovació social i digital amb la col·laboració de Creacció.
L’objectiu és contribuir a la transformació del model productiu d’Osona des de dos dels seus sectors d’activitats més rellevants: el sector del metall i l’agroalimentari.