Categories
Activitats TTT

Un workshop explora 3 possibles projectes per la tecnologia 5G al sector agroalimentari d’Osona

El 25 de gener es va realitzar el workshop “La tecnologia 5G al sector agroalimentari: sector primari, transport i logística d’animals vius i indústria transformadora” per explorar les possibilitats i oportunitats que obre l’aplicació de la tecnologia 5G al sector.

El workshop el va organitzar l’Àrea 5G de la Catalunya Central, juntament amb Creacció com a líder local, i la col·laboració del Consorci del Moianès, l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, la Cambra de Comerç de Manresa i l’Ajuntament de Manresa.

Representants d’aquestes entitats hi van prendre part, així com la Cambra d’Osona, el Centre Tecnològic Beta de la UVic-UCC, Eurecat, la UPC de Manresa i 7 empreses del sector.

A la sessió, després de presentar casos d’èxit en la implantació de la tecnologia 5G, es van estudiar les possibles aplicacions als sub-sectors del sector primari, transport i logística d’animals vius i indústria transformadora. L’objectiu del taller va ser identificar projectes potencials amb base 5G que es puguin portar a terme els propers mesos.

El taller es va tancar estudiant 3 possibles casos d’ús basats en control d’imatge i l’acumulació de dades per processar:

1. Recollir dades en explotacions ramaderes per predir possibles incidències (per exemple, malalties), mitjançant control d’imatges/ escaneig d’animals. L’objectiu seria millorar el benestar del animals i la sostenibilitat de les explotacions, així com optimitzar l’eficiència energètica.

2. Distribució dels animals en el procés de càrrega i sobretot descàrrega mitjançant el monitoratge dels animals per control d’imatges. L’objectiu seria potenciar el benestar animal i la traçabilitat, com ara la detecció de patologies en origen.

3. Seguiment i analítiques permanents a camions de transport d’animals vius mitjançant sensors i imatge. D’aquesta manera es podrien detectar i prevenir malalties, millorar la traçabilitat dels animals i el benestar animal.