Categories
Activitats TTT

Digital challenge, una extraescolar per donar a conèixer les oportunitats de la tecnologia entre els joves

Un projecte per viure la tecnologia i testejar allò que un futur podria ser la seva professió

El dilluns 18 d’octubre en el marc del programa TOP, Talent i Noves Oportunitats, va arrencar una proposta innovadora, el Digital Challenge, una extraescolar per entendre la tecnologia i conèixer les diferents oportunitats del sector TIC.

Aquesta extraescolar vol acostar els joves als conceptes i les possibilitats de la tecnologia que utilitzen diàriament per comunicar-se, jugar, etc. amb l’objectiu de despertar l’interès per aquest àmbit i fomentar la cultura digital. Ho farà treballant aspectes com la programació, la robòtica, la impressió 3D i el desenvolupament d’aplicacions mòbils i mitjançant l’aprenentatge basat en projectes.

Els joves descobriran nous recursos tecnològics i desenvoluparan competències i habilitats com la creativitat, el treball en equip, la resolució de problemes i l’autonomia. Amb el suport i l’orientació d’un mentor/a, els participants afrontaran reptes engrescadors i construiran els seus propis enginys.

Un dels objectius del TOP és aconseguir generar noves oportunitats laborals aprofitant la demanda de nous professionals amb competències TIC que propicia la transformació digital, i és per aquest motiu que aposta per despertar vocacions i el coneixement de les oportunitats d’aquest sector entre els més joves, als que sovint anomenem “nadius digitals”. Aquesta aposta pretén transformar aquests joves en potencials futurs creadors o protagonistes de la transformació digital, més enllà del consum que fan de continguts i eines de comunicació a la xarxa.

L’extraescolar, oberta a joves de 14 a 16 anys, serà trimestral i es portarà a terme al Centre Cívic Can Pau Raba en dues sessions setmanals de 17h a 19h.

Per inscripcions i més informació us podeu dirigir a la web del programa: https://toposona.cat/digital-challenge/